MÁJJAL TÖLTÖTT GOMBAFEJEK


Akár egy gyors ebédet szeretnénk akár egy gyors vacsorát, érdemes elkészíteni ezeket a májjal töltött gombafejeket. 

Az külön jó benne, hogy előre is előkészíthetőek - hűtőben elállnak - és akár vendégeknek, akár egy bevásárlásból hazatérve is ripsz-ropsz megsüthetőek. Hazaérvén csak betoljuk a sütőbe a tálat, és mire kipakolunk és elrendezzük a vásárolt dolgainkat már tálalhatunk is. Ugye jól hangzik?

Egyszerű, nagyszerű, gyors. Kár tovább ragozni. Ki kell próbálni, megéri!    


A glutén- liszt- cukor- tojásmentes diétákba fogyasztható!


HOZZÁVALÓK

4 db nagyobb gomba
0,5 db póréhagyma
1 db paradicsom

10 dkg máj
5 dkg reszelt ementali sajt

2-3 ek olívaolaj

1 csipet só, bors
0,5 tk majoranna



ELKÉSZÍTÉS

A gombákat tisztítsuk meg, majd szedjük ki a belsejüket. 
A kiszedett gombabelsőt aprítsuk fel, és a megtisztított majd apróra vágott póréhagymával és májjal együtt süssük zsírjára.
A sütőt melegítsük elő 200°Cra.
A májas gombát ízesítsük sóval, borssal majorannával, majd egy késes mixerben pürésítsük össze. 
A paradicsomot mossuk meg, majd vágjuk nagyobb karikákra.
A masszát töltsük a gombákba, tegyünk rá 1-1 paradicsomszeletet majd a gombafejeket tegyük egy hőálló tálba. 
Szórjuk meg a tetejüket reszelt sajttal, és kb 15-20 perc alatt süssük készre. 

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!