PESTÓS HÚSGOLYÓK

Mint már a Facebookon múltkor említettem, meglepő módon eddig az oldal leglátogatottabb receptje a stefánia vagdalt. Mint ahogy ott is olvashattátok, írtam, hogy a korongok nálunk maximum sütőben készülhetnek.
Hát már nem, most egy kicsit átvariált receptet kipróbáltam az actifryben megsütni. Mennyei lett, ugyanolyan mintha bő zsiradékban sütöttem volna ki. Vagyis nem. Sokkal-sokkal jobb! 

A glutén- liszt- cukor- tejmentes diétákba beilleszthető!



HOZZÁVALÓK


350 gramm darált marhahús (5% zsírtartalmú)
50 gramm bacon
2 tojás
2 evőkanál (cukrozatlan) kukoricapehely
1 ek pesto
só, frissen őrölt tarka bors
1 fokhagymagerezd
1 kisebb szál póréhagyma
1 marék petrezselyem
1 közepes krumpli v. méretének megfelelő zeller
fél adagolókanálnyi szőlőmagolaj

fejenként egy maréknyi saláta
fejenként 1 evőkanálnyi modenai balzsamecet

reszelt parmezán


ELKÉSZÍTÉS

A bacont aprítsuk fel, majd adjuk a ledarált marhahúshoz.
A póréhagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel és szintén adjuk a darált húshoz. Sózzuk, borsozzuk, reszeljük hozzá a fokhagymagerezdet és megtisztított burgonyát vagy zellert. Üssük hozzá a tojásokat, tegyük bele a pestot, a kukoricapelyhet, a felaprított petrezselymet és alaposan gyúrjuk össze. 

Formázzunk belőle 10 db húspogácsát, tegyük actifryba (alsó szint, lapát nélkül) és fél mérőkanálnyi szőlőmagolajat öntsünk hozzá.
20 perc alatt süssük készre. 

Egy maréknyi salátát tegyünk a tányérba, locsoljuk meg egy evőkanálnyi balzsamecettel,  tegyünk rá 2 húsgolyót és szórjuk meg egy kevés parmezánnal.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!