Akár magában vacsorának vagy ebédnek - például egy finom krémleves után -, akár köretként is nagyon finom ez a többféle zöldségből készült saláta.
Gluténmentes-, lisztmentes-, cukormentes diétákba beilleszthető!
HOZZÁVALÓK
2 nagyobb sárgarépa
1 közepes fehérrépa
1 kisebb cékla
100 gramm zellergumó
250 gramm natúr joghurt
1 púpos evőkanálnyi majonéz
1 kk dijoni mustár
1 tk limelé
egy csipet só
1 lereszelt fokhagymagerezd
1 kk frissen őrölt tarka bors
kb 2 evőkanálnyi felaprított korianderzöld
ELKÉSZÍTÉS
A zöldségeket mossuk, tisztítsuk meg és reszeljük le a kis lyukú reszelőn.
Adjuk hozzá a joghurtot, a majonézt, mustárt, csipet sót, reszeljünk hozzá egy fokhagymagerezdet, szórjuk meg frissen őrölt tarka borssal és locsoljuk meg a limelével. Forgassuk össze, majd szórjuk meg a felaprított koriander zölddel, és tegyük minimum 1 órára hűtőbe.
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése