CSERESZNYÉS CLAFOUTIS (GLUTÉNMENTES) - CLAFOUTIS III

Már több clafoutis receptem van a blogon, de most egy újabb verzióval bővült a repertoár, amely pudingporból készült - eritritolos, a glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható - a teteje pedig szeletelt mandula híján darált mandulával lett megszórva. 



HOZZÁVALÓK (18 centiméteres gyümölcspite formához)

1 csomag cukormentes vaníliás pudingpor
2 egész tojás
1 dl (cukormentes) habtejszín
1 dl kókusztej
1 csipet só
3 ek eritritol
fél kezeletlen héjú citrom lereszelt héja
2 ek darált mandula
fél kk fahéj
fél kk őrölt gyömbér
kb másfél maroknyi cseresznye
 

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A tojásokat keverjük habosra (elektromos) habverővel az eritritollal és egy csipet sóval.
Adjuk hozzá a tejszínt, a kókusztejet és a pudingport, reszeljük hozzá a citrom héját, ízesítsük őrölt gyömbérrel és fahéjjal, majd keverjük az egészet csomómentesre.
Öntsük egy 18 centiméteres gyümölcspite formába a tésztát, tegyük rá a megmosott cseresznyeszemeket, majd a tetejét szórjuk meg darált mandulával.
Előmelegített sütőben süsük 20 percig, majd egy sütőpapírt rárakva süssük még 15 percig.
Langyosra hűlve kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!