TORMÁS ZELLERKRÉM

A vasárnapi húslevesből több új ételt készítettünk már. A hús - vagy zöldség - levesben főtt zellerből keverjünk a reggeli vagy esti pirítósunkra, kétszersültünkre kenhető krémet egy kis tormával pillanatok alatt.

A krém a glutén-, liszt-, hús-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!





HOZZÁVALÓK

200 gramm (hús)levesben főtt zeller
1 ek natúr joghurt
1 tk reszelt torma
1 kisebb gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt tarka bors,
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
snidling


ELKÉSZÍTÉS

A levesben főtt zellert tegyük egy tálas mixerbe a fokhagymagerezddel együtt, majd pürésítsük. Adjuk hozzá a natúr joghurtot, a lereszelt tormát, majd ízesítsük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval.
Pirítósra, kétszersültre vagy friss baguettere kenve, snidlinggel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!