GLUTÉN-, ÉS TEJMENTES PALACSINTA I

A nemrég feltett glutén-, tojás-, tejmentes palacsinta után ismét egy palacsinta készült, most azonban tojással. Minap egy cikkben olvastam, hogy a palacsinták tésztájába érdemes egy kis keményítőt is tenni, ezzel bebiztosíthatjuk Magunkat, hogy semmiképpen se ragadjon oda a serpenyőhöz.

A glutén-, és tejmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!



HOZZÁVALÓK


120 gramm fehér rizsliszt
2 ek kukoricakeményítő
2 egész tojás
25 cl mandulatej
25 cl ásványvíz
1 csipet só


ELKÉSZÍTÉS

A rizslisztet öntsük egy tálba, adjuk hozzá a csipet sót. Üssük hozzá a tojásokat, majd keverjük simára a mandulatej és az ásványvíz hozzáadagolása mellett. Tegyük félre kb egy órára, majd vagy kerámiaserpenyőben zsiradék nélkül, vagy zsiradékkal kikent forró serpenyőben süssük ki. Ha nem akarjuk minden egyes darab előtt kikenni a serpenyőt a tésztához is hozzáadhatjuk. 

kb 10-12 palacsinta lesz belőle

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!