SÜTŐTÖK FASÍRT (GLUTÉN-, LISZT-, TEJMENTES)

Az őszben az egyik legjobb dolog a sütőtök. És ez a "fasírt" pedig az egyik legjobb ami a sütőtökből készülhet. Igazi őszi, téli ízkavalkád fél óra alatt.

A glutén-, liszt-, tej-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!



HOZZÁVALÓK

300 gramm sütőtök
1 nagy tojás
2 púpos evőkanál kukoricakeményítő
1 nagy csipet só
1/2 kk őrölt bors
1/2 kk őrölt szerecsendió
3 ek apróra vágott petrezselyemzöld
2 ek apróra vágott snidling


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 200°C-ra.
A sütőtököt pucoljuk meg, és kis lyukú reszelőn reszeljük le. Üssük bele a tojást, szórjuk hozzá a kukoricakeményítőt, és ízesítsük a fűszerekkel. Alaposan keverjük össze, majd kanalazzuk a masszát egy kisméretű (5 cm átmérőjű) szilikon muffin forma mélyedéseibe.
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük meg őket. 


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!