Ha idén lecserélnéd a megszokott halászlevet, vagy csak egy
másikfajta hallevest is kipróbálnál ezt mindenképpen érdemes
elkészíteni! Finom, üde, kellemes ízvilágu leves picit több mint fél óra
alatt!
Igazi "mindent bele leves", az otthon fellelhető mindenféle halat, tenger
adta finomságot felhasználhatjuk hozzá.
Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban
fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
600 ml halalaplé
750 ml növényi tej
500 gramm hal (tengeri hal vegyesen)
400 gramm burgonya
500 gramm hal (tengeri hal vegyesen)
400 gramm burgonya
250 gramm rák
200 ml növényi tejszín
150 gramm füstölt tőkehal
60 gramm szardella
2 ek olívaolaj
1 vékony szál póréhagyma
2 ek kukoricakeményítő
1 ek snidling
1 kk őrölt szerecsendió
60 gramm szardella
2 ek olívaolaj
1 vékony szál póréhagyma
2 ek kukoricakeményítő
1 ek snidling
1 kk őrölt szerecsendió
1 duci gerezd fokhagyma
só, bors
só, bors
petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
A póréhagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel, és kevés olívaolajon a
szintén megpucolt és fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával
együtt pároljuk üvegesre.
Adjuk hozzá a szardellát, a megtisztított és felkockázott burgonyát,
majd öntsük fel az alaplével, a tejjel és a tejszínnel.
Ízesítsük a
fűszerekkel (kivétel a petrezselyem, mert azt a végén adjuk csak
hozzá!), majd hagyjuk kb 10 percig főni. Adjuk hozzá a halakat, és a
megtisztított rákot. Fedő alatt főzzük készre kb 15 perc alatt. Vegyünk
ki a levéből kb 2 merőkanálnyit, és keverjük el csomómentesre a
kukoricakeményítővel. Öntsük vissza, majd hagyjuk egyet forrni és
már le is zárhatjuk. Végezetül keverjük bele a felaprított petrezselymet
is.
Citromgerezddel tálaljuk (amely levét érdemes bele is nyomni)!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése