VEGÁN 10 PERCES KÓKUSZGOLYÓ II (MINDENMENTES*, LOW CARB)

Ismét (előzőt ide kattintva találjátok meg!) a nagy klasszikus, és gyerek kedvencet készítettünk el a gyerekekkel pár perc alatt (10 perc). Most azonban nem darált mandulából, hanem kókuszlisztből és kókuszreszelékből, és a nyáron eltett fehér cukormentes meggybefőttből is került bele. Nagyon finom, és gyors édesség!

A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! 




HOZZÁVALÓK 


100 gramm kókuszliszt 
150 gramm kókuszreszelék 
50 gramm kókuszzsír 
2,5 ek cukrozatlan magas kakaótartalmú holland kakaópor 
2 dl kókusztej 
4 ek eritritol 
2 ek koffeinmentes kv 
3 ek meggybefőtt leve 
1 kk vaniliaaroma 
kb 25 meggyszem + kókusz a forgatáshoz 


ELKÉSZÍTÉS 


A kókuszzsírt olvasszuk meg, adjuk hozzá a kávét és a nedves hozzávalókat. Keverjük hozzá az eritritolt, majd a többi száraz hozzávalót is. 
Nedves kézzel formázzunk belőle golyókat, majd – ha szeretnénk – nyomkodjunk a közepébe egy-egy meggyszemet -, végezetül forgassuk meg kókuszreszelékbe. Akár azonnal fogyasztható, bár érdemes legalább egy órára hűtőszekrénybe tenni, így van ideje visszakeményedni a kókuszzsírnak. 

kb 25 db golyó lesz belőle




Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!