PÁR PERCES TÉSZTASALÁTA (GLUTÉN-, TOJÁS-, LAKTÓZ-, HOZZÁADOTT CUKORMENTES)

A kimaradt rövid tészták (penne, fusilli, stb…) egyik legjobb újrafelhasználási módja – ebben a nyári időben főleg! – a tésztasaláta. Nem kell főzni, nem kell sütni, csak összekeverjük/rázzuk pár perc alatt és már kész is! Nálam ha megmarad a tészta alapból egy fedeles dobozba kerül, így ha tésztasaláta készül akkor csak ki kell venni a hűtőből, hozzákeverni a finom friss hozzávalókat és már tálalható is! 


Ha frissen kifőtt tésztából készítjük a fedeles doboz elhagyható, és egy sima tálban is összekeverhető. Ám ez esetben nem főzés nélküli, mert frissen kell kifőzni a tésztát! 


 A glutén-, tojás-, laktóz-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!





HOZZÁVALÓK 


250 gramm mindenmentes tészta 
1 laktózmentes mozzarella 
2 közepes paradicsom 
5-6 bazsalikomlevél 
1 ek olívaolaj 
1 citrom leve 
só, bors, késhegynyi őrölt szerecsendió 


ELKÉSZÍTÉS 


A megfőtt, és hidegre hűtött tésztát tegyük egy fedeles dobozba, kockázzuk rá a paradicsomot, a mozzarellát és tépkedjük rá a bazsalikomlevelet. Ízesítsük sóval, borssal, egy késhegynyi őrölt szerecsendióval. Facsarjuk rá a citrom levét, locsoljuk rá az olívaolajat, alaposan rázzuk össze, és már kínálhatjuk is.




Abszolút helye van a kevés hozzávalós, és a gyors ebéd kategóriákban is.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!