MANDULÁS-TÁRKONYOS PULYKARAGU (LOW CARB, MINDENMENTES*)

Bár a viszonylag sokszor asztalra kerülő ételek közé tartozik a tárkonyos pulykaragu, ám eddig vagy valamilyen liszttel, vagy kukoricakeményítővel sűrítettem be szósszá. Most viszont darált mandulával kevertem szószállagúvá, ami nagyon jó választás volt, mert a mandula kellemes ízétől még finomabb lett. 


A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!





HOZZÁVALÓK 


2 pulykamell 
1 vékonyabb szál póréhagyma 
2 ek tárkony 
2 ek darált mandula 
2,5 dl zöldségalaplé 
1 gerezd fokhagyma 
3 dl növényi tejszín 
olívaolaj só, bors, babérlevél 
1 kk őrölt szerecsendió 
1 lime leve 


ELKÉSZÍTÉS 


A pulykamelleket mossuk meg, töröljük szárazra, majd kockázzuk fel. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, tegyük rá a szintén megtisztított és felaprított póréhagymát, a megtisztított és négybe vágott fokhagymagerezdet és a pulykakockákat. 
Fűszerezzük (a tárkony kivételével), és pirítsuk fehéredésig. Szórjuk meg a darált mandulával (vigyázzunk ne égjen meg!), majd öntsük fel az alaplével és a növényi tejszínnel. Fedő alatt főzzük még pár percig, facsarjuk bele a lime levét, majd zárjuk le és adjuk hozzá a tárkonyt is. 

Tésztával, rizzsel, quinoával azonnal tálalható!






 

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!