Bár a viszonylag sokszor asztalra kerülő ételek közé tartozik a
tárkonyos pulykaragu, ám eddig vagy valamilyen liszttel, vagy
kukoricakeményítővel sűrítettem be szósszá. Most viszont darált
mandulával kevertem szószállagúvá, ami nagyon jó választás volt,
mert a mandula kellemes ízétől még finomabb lett.
A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
2 pulykamell
1 vékonyabb szál póréhagyma
2 ek tárkony
2 ek darált mandula
2,5 dl zöldségalaplé
1 gerezd fokhagyma
3 dl növényi tejszín
olívaolaj
só, bors, babérlevél
1 kk őrölt szerecsendió
1 lime leve
ELKÉSZÍTÉS
A pulykamelleket mossuk meg, töröljük szárazra, majd kockázzuk fel.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, tegyük rá a szintén
megtisztított és felaprított póréhagymát, a megtisztított és négybe
vágott fokhagymagerezdet és a pulykakockákat.
Fűszerezzük (a tárkony
kivételével), és pirítsuk fehéredésig. Szórjuk meg a darált mandulával
(vigyázzunk ne égjen meg!), majd öntsük fel az alaplével és a növényi tejszínnel. Fedő alatt főzzük még pár percig, facsarjuk bele a lime levét,
majd zárjuk le és adjuk hozzá a tárkonyt is.
Tésztával, rizzsel, quinoával azonnal tálalható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése