Nagyon ízletes halfajtára bukkantunk tegnap bevásárlás közben. A neve: TILAPIA. Nem ismertük, de gondoltuk egy próbát megér. Hát nem csalódtunk benne. Nagyon nem. Isteni finom, omlós fehér húsa van, és nem szálkás. De szerencsére nem is szétesős omlós a húsa, így könnyű vele dolgozni.
TILAPIA - Nílusi Tilápia (Oreochromis niloticus)
Eredetileg Afrikában őshonos halról van szó, amit mostanában Izraelben is tenyésztenek. Európa szerte tenyésztik fínom húsa miatt. Végleges hossza elérheti a 60 centit is, de fogságban inkább a 30 centi jellemző rá. Ez a trópusi eredetű hal Magyarországon leginkább "kéksügér" néven ismert.
1 csomag TILAPIA filé (400 gr)
olivaolaj
citromlé
só,
bors,
kapor
ELKÉSZÍTÉS
- A sütől előmelegítjük 200C fokra.
- Egy jénai tálba pakoljuk egymás mellé a fagyasztott TILAPIA filéket.
- Egy kis tálba öntjük az olivaolajat és a citromlevet, majd egy villával addig keverjük (mintha tojást vernék fel), amíg egy homogén egyveleget kapunk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kaprot.
- A "pácot" a halfilékre kanalazzuk, és betoljuk a sütőbe.
- Kb fél óra alatt megsül.
- Köretként petrezselymes krumplit tálalhatunk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése