Nagyon ízletes halfajtára bukkantunk tegnap bevásárlás közben. A neve: TILAPIA. Nem ismertük, de gondoltuk egy próbát megér. Hát nem csalódtunk benne. Nagyon nem. Isteni finom, omlós fehér húsa van, és nem szálkás. De szerencsére nem is szétesős omlós a húsa, így könnyű vele dolgozni.
TILAPIA - Nílusi Tilápia (Oreochromis niloticus)
Eredetileg Afrikában őshonos halról van szó, amit mostanában Izraelben is tenyésztenek. Európa szerte tenyésztik finom húsa miatt. Végleges hossza elérheti a 60 centit is, de fogságban inkább a 30 centi jellemző rá. Ez a trópusi eredetű hal Magyarországon leginkább "kéksügér" néven ismert.
A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
1 csomag tilapia filé (400 gr)
olívaolaj
citromlé
só
bors
kapor
ELKÉSZÍTÉS
Tegyük egy jénai tálba egymás mellé a fagyasztott tilapia filéket.
Öntsük egy kis tálba az olívaolajat és a citromlevet, majd egy villával addig keverjük (mintha tojást vernék fel), amíg egy homogén egyveleget kapunk. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a kaprot.
A "pácot" a halfilékre kanalazzuk, és betoljuk a sütőbe.
Kb 20-25 perc alatt süssük készre (Sütőtől függ).
Köretként petrezselymes krumplit tálalhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése