CITROMOS KAPROS TILAPIA FILÉ

Nagyon ízletes halfajtára bukkantunk tegnap bevásárlás közben. A neve: TILAPIA. Nem ismertük, de gondoltuk egy próbát megér. Hát nem csalódtunk benne. Nagyon nem. Isteni finom, omlós fehér húsa van, és nem szálkás. De szerencsére nem is szétesős omlós a húsa, így könnyű vele dolgozni. 

TILAPIA - Nílusi Tilápia (Oreochromis niloticus)


Eredetileg Afrikában őshonos halról van szó, amit mostanában Izraelben is tenyésztenek. Európa szerte tenyésztik fínom húsa miatt. Végleges hossza elérheti a 60 centit is, de fogságban inkább a 30 centi jellemző rá. Ez a trópusi eredetű hal Magyarországon leginkább "kéksügér" néven ismert.


És a recept:


HOZZÁVALÓK

1 csomag TILAPIA filé (400 gr)
olivaolaj
citromlé
só,
bors,
kapor

ELKÉSZÍTÉS


  1. A sütől előmelegítjük 200C fokra.
  2. Egy jénai tálba pakoljuk egymás mellé a fagyasztott TILAPIA filéket. 
  3. Egy kis tálba öntjük az olivaolajat és a citromlevet, majd egy villával addig keverjük (mintha tojást vernék fel), amíg egy homogén egyveleget kapunk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kaprot.
  4. A "pácot" a halfilékre kanalazzuk, és betoljuk a sütőbe. 
  5. Kb fél óra alatt megsül.
  6. Köretként petrezselymes krumplit tálalhatunk



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!