TOSZKÁN CSOKOLÁDÉTORTA (TEJ-, LAKTÓZ-, FEHÉR CUKORMENTES)

Nagyon szeretjük a csokoládét, és mindent, amit kis lehet hozni belőle. Ezt a csokoládés édességet eredetileg nem ebben a formában kaptam meg. Kicsit átvariáltam, mert mi nem annyira rajongunk a magában édes dolgokért.

A tej-, laktóz-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!




HOZZÁVALÓK


200 gramm magas kakaótartalmú csokoládé
200 gramm margarin
100 gramm teljes kiőrlésű liszt
200 gramm nádcukor
1 nagy evőkanál vaníliaaroma
4 egész tojás


ELKÉSZÍTÉS


A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A margarint a csokoládéval gőzfürdő felett - vagy tegyük egy lefedhető hőálló tálba, majd pár percre mikróba téve - olvasszuk meg. 
Elektromos habverővel keverjük hozzá a lisztet. A cukrot, a  vaníliaaromát és a tojást keverjük habosra, majd öntsük hozzá a liszttel elkevert olvasztott vajas csokoládét.
A masszát tegyük egy kb 26 cm átmérőjű szilikon formába, majd az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük meg.
A torta akkor jó, hogy ha a teteje kemény, a belseje viszont "folyós" lesz. (Tűpróba!)

Elvileg hagyni kell kihülni, mielőtt felvágjuk, de sajnos erre nem mindig kerül sor :).


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!