A karácsony elmúltával bizony más is jár(t) már úgy, hogy rá sem bír nézni a bejglire. És ekkor tájra bizony már eléggé szikkadt is. Viszont beáztatva, és édesen krémes csokoládéval és piros gyümölcsökkel egy újabb finomságot készíthetünk belőle ripsz-ropsz. Íze a fekete erdő tortára hajaz, de mégis gyorsabban kész lehetünk vele.
HOZZÁVALÓK
1 rúd szikkadt (vagy csak megunt) bejgli
piros lekvár
fél deci szilvalikőr vagy bármilyen gyümölcsös alkohol
1 deci tej
egy üveg piros gyümölcsös befőtt
Krémhez
250 ml tejszín
2 deci tej
100 gr jó minőségű étcsokoládé
2 púpos evőkanál minőségi keserű kakaópor
10-12 deka barna cukor
2-3 evőkanál vanília aroma
ELKÉSZÍTÉS
A bejglit szeleteljük fel ujjnyi vastagságúra, majd két-két szeletenként piros lekvárral összeragasztva egy üvegtálba rakjuk le őket.
Egy kis edényben melegítsük meg a tejet, öntsük bele a szilvalikőrt, majd öntsük le vele a bejgli szeleteket. Rakjuk félre, hagyjuk hogy magába szívja kicsit.
Ezalatt készítsük el a krémet:
Vízfürdő felett olvasszuk meg a csokoládét. Amíg felolvad, egy másik edényben melegítsük fel a tejszínt a tejjel, adjuk hozzá a cukrot és a kakaót. Készítsünk belőle kakaót, majd adjuk hozzá a felolvadt csokoládét. Addig főzzük, amíg egy sűrű krémet kapunk. Ha kész tegyük félre, és időnként megkeverve hűtsük langyosra.
A bejglitrétegre pakoljuk rá a befőttet, végül öntsük rá a közepesre hűlt csokoládékrémet. Tegyük hűtőbe 3-4 órára minimum (de még jobb ha egy egész éjszakára).
Kis tálkákba adagoljuk, és igény szerint lazára vert tejszínhabbal tálaljuk.
2 megjegyzés:
igaz, nem kifejezetten fotogén desszert, de a hozzávalók alapján nagyon finom lehet. még szárad itt nálam is egy bejgli;)
Az biztos, hogy nem igazán fotogén. De az íze.... Nagyon ajánlom!
Megjegyzés küldése