FEKETE ERDŐS BEJGLI TÁL

A karácsony elmúltával bizony más is jár(t) már úgy, hogy rá sem bír nézni a bejglire. És ekkor tájra bizony már eléggé szikkadt is. Viszont beáztatva, és édesen krémes csokoládéval és piros gyümölcsökkel egy újabb finomságot készíthetünk belőle ripsz-ropsz. Íze a fekete erdő tortára hajaz, de mégis gyorsabban kész lehetünk vele.





HOZZÁVALÓK


1  rúd szikkadt (vagy csak megunt) bejgli
piros lekvár
fél deci szilvalikőr vagy bármilyen gyümölcsös alkohol
1 deci tej

egy üveg piros gyümölcsös befőtt

Krémhez
250 ml tejszín
2 deci tej
100 gr jó minőségű étcsokoládé
2 púpos evőkanál minőségi keserű kakaópor
10-12 deka barna cukor
2-3 evőkanál vanília aroma 


ELKÉSZÍTÉS


A bejglit szeleteljük fel ujjnyi vastagságúra, majd két-két szeletenként piros lekvárral összeragasztva egy üvegtálba rakjuk le őket. 
Egy kis edényben melegítsük meg a tejet, öntsük bele a szilvalikőrt, majd öntsük le vele a bejgli szeleteket. Rakjuk félre, hagyjuk hogy magába szívja kicsit.

Ezalatt készítsük el a krémet:
Vízfürdő felett olvasszuk meg a csokoládét. Amíg felolvad, egy másik edényben melegítsük fel a tejszínt a tejjel, adjuk hozzá a cukrot és a kakaót. Készítsünk belőle kakaót, majd adjuk hozzá a felolvadt csokoládét. Addig főzzük, amíg egy sűrű krémet kapunk. Ha kész tegyük félre, és időnként megkeverve hűtsük langyosra.

A bejglitrétegre pakoljuk rá a befőttet, végül öntsük rá a közepesre hűlt csokoládékrémet. Tegyük hűtőbe 3-4 órára minimum (de még jobb ha egy egész éjszakára).

Kis tálkákba adagoljuk, és igény szerint lazára vert tejszínhabbal tálaljuk. 

2 megjegyzés:

ORsi írta...

igaz, nem kifejezetten fotogén desszert, de a hozzávalók alapján nagyon finom lehet. még szárad itt nálam is egy bejgli;)

ChezSandra írta...

Az biztos, hogy nem igazán fotogén. De az íze.... Nagyon ajánlom!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!