HOZZÁVALÓK
2 fej lila hagyma
2 evőkanál vaj
2 evőkanál barna cukor
1 evőkanál málnás balzsamecet (bármilyen jó)
só, bors,
2-3 szál kakukkfű, és rozmaring
ELKÉSZÍTÉS
- Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a barna cukrot. Elkezdjük karamellizálni.
- Ezalatt megtisztítjuk a lila hagymákat, és apróra vágjuk.
- Amikor már karamellizálódott a cukor (de nem odaégett, mert akkor keserű lesz!!!) hozzáadjuk a hagymákat a kakukkfüvet és a rozmaringot, majd időközönként megkeverve közepes fokozaton puhára főzzük.
- Ha megpuhult, sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a balzsamecetet.
- Amikor elveszíti már a savas illatát még hagyjuk egyet-kettőt forrnii, majd lezárjuk.
- Áttesszük egy kis üvegbe vagy tálba, majd hűvös helyen hagyjuk kihűlni. (Én egy csatosba raktam, amibe a maradék maradhatott is).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése