PARADICSOMOS SAJTOS CLAFOUTIS

Paradicsom, sajt, bazsalikom... már rossz nem lehet.... ÉS nem is lett az. Sőt. Egy igazán finom dolog sült ki belőle... És természetesen az sem elhanyagolható dolog, hogy 10 perc előkészület után 20 perc alatt készre süthető, vagy akár előre el(ő)készíthető ha vendégeket várunk.

Ha búzadara helyett gluténmentes darából készítjük akkor a gluténmentes diétákban fogyasztható!



HOZZÁVALÓK

15 koktélparadicsom
18 cl tejszín
20 cl tej
3 tojás
6 kk búzadara
15 deka vaj
10-12 deka gruyere sajt
bazsalikom, só, bors



Kezdésképp a sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Egy tálba olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a tojásokat és a búzadarát:


Adjuk a masszához a tejet és a tejszínt:


reszeljük bele a gruyere sajtot:


 sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a bazsalikomot és keverjük bele a félbevágott koktélparadicsomokat is


Én most kis tálkákba adagoltam, amit kikentem vajjal és megszórtam zsemlemorzsával, de egybe "tortaként" is elkészíthető. 20 perc alatt készre sütöm.



A kész tortácskát tányérra fordítom, és azonnal tálalom (legfeljebb langyosra hagyom kihűlni)


Előételként, de főfogásként is tálalható

4 megjegyzés:

Edó írta...

De jó!S azok a tálkák!!Irigyellek:)

ChezSandra írta...

köszi, tegnapi szerzeményeim ;)

Beastie írta...

ide is megírom, nagyon jól néznek ki, nekem is gyártanom kellene ilyeneket, de gruyere sajtok sajnos nincsenek otthon, úgy általában, sosem :( mousse formában is süthető, ugye ?

ChezSandra írta...

Nyugodtan sütheted bennük, a sajtot pedig bármilyennel lehet helyettesíteni, csak akkor egy kicsit másfajta ízű lesz. A g. sajt elég domináns ízű, de esetleg kísérletezd ki, hogy melyik "illik" hozzátok :)

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!