OREO TORTA


HOZZÁVALÓK

"TÉSZTÁHOZ"
10 Oreo süti
30g vaj (olvasztott)

KRÉMHEZ
100g krémsajt
50g creme fraiche 
60g cukor
fél citrom leve 
1 zacskó zselatin fix vagy 3g zselatin lap
10ml Kirsch 
150ml tejszín
6 Oreo keksz 

Dekoráció
tejszínhab
csokoládé reszelék


ELKÉSZÍTÉS

A kekszeket óvatossan szétválasztjuk, a fehér krémjét egy tálba kaparva. A fekete részt (a kekszeket) egy késes robotgépbe tesszük, és összezúzzuk (lehet egy zacskóba is tenni, és sodrófával pl apróra törni)
A megolvasztott vajjal összekeverjük a kekszmorzsát, majd egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, elegyengetjük, és egy pár percre a fagyasztóba rakjuk.

Abba a tálba, amibe a fehér krémet kapargattuk tesszük a krémsajtot, és "puhára" keverjük. Hozzákanalazzuk a creme fraichet, a cukrot, a fél citrom levét, és a Kirsch-t. A tortába kerülő kekszeket is "széttekerjük", és a krémet szintén ehhez a masszához adjuk. Jó alaposan összekeverjük.  
A tejszínhabot majdnem keményre verjük, hozzáadjuk a zselatin fixet, és keményre verjük. Hozzákeverjük a krémhez, és alaposan összeforgatjuk.

A fagyasztóból kivett fekete rétegre tesszük a krém egy harmadát, majd rátesszük a már kettéválasztott kekszeket és rákanalazzuk a maradék krémet is.
Visszatesszük a fagyasztóba egy-két órára, majd sima hűtőbe áttéve várhatja a díszítést.

TÁLALÁS, DÍSZÍTÉS

A tortaszeletek tetejéréje tejszínhabot nyomunk, és megszórjuk csokoládéreszelékkel.


MEGJEGYZÉS

Én a 26centis kapcsos formában csináltam, ha kisebb átmérőjűbe teszük, akkor magasabb krémet és tésztát kapunk.
Ha nincs otthon zselatin fix, akkor 3 g zselatinlapot áztassunk hideg vízben 5 percig. 
Minél többet áll annál jobb, mert a benne lévő keksz úgy tud igazán átpuhulni. 

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!