HOZZÁVALÓK
1 kígyóuborka,
1-2 gerezd fokhagyma
2 deci joghurt
1 fej saláta,
görög fűszerkeverék
sült burgonya
pita
só
CSÍPŐS SZÓSZhoz:
1 dl ketchup,
só,
chilli paprika
TZAZIKIhez:
2 dl natúr joghurt( vagy tejföl),
fél kígyóuborka,
4 gerezd fokhagyma,
pici citromlé,
só
ELKÉSZÍTÉS
Először is készítsük el a sült burgonyát.
A húst megmossuk, leszárítjuk, felkockázzuk és megszórjuk a görög fűszerkeverékkel.
A zöldségeket összevágjuk, félrerakjuk.
Elkészítjük a TZAZIKIt:
Az uborkát lereszeljük, besózzuk, és félrerakjuk 10-15 percre. Hagyjuk, hogy levet eresszen, majd nyomkodjuk ki és a joghurttal keverjük össze. Ízesítsük sóval, citromlével és az apróra zúzott fokhagymával.
A CSÍPŐS SZÓSZhoz a ketchupot picit sózzuk és az összevágott chillivel összekeverjük.
Ezután egy teflonserpenyőben megsütjük a húst, amelyhez csak kis olívaolajat adjunk, nem kell más folyadék mert a csirke hamar átsül.
A fűszeres serpenyőben forgassuk meg a négybe vágott piták mindkét oldalát, majd tálaljuk.
A megmosott és apróra tépkedett salátát tányérra rakjuk, majd rátesszük a sült csirkekockákat, mellétesszük a sült burgonyát és a fűszeres pitát, és az egészet meglocsoljuk a tzazikivel.
Egy finom behűtött rosé tökéletes mellé
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése