LA PURÉE MAISON - HÁZI KRUMPLIPÜRÉ


HOZZÁVALÓK

1 kiló burgonya
100 ml tej
3 ek creme fraiche
40 gr vaj
1 egész tojás
só, bors
1 kk őrölt szerecsendió 


ELKÉSZÍTÉS 
  1. A burgonyát megmossuk, fazékba tesszük, és leöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, felforraljuk, majd kislángon puhára főzzük. 
  2. A levét leöntjük, lehúzogatjuk a héját, és egy másik tálba áttéve a megfőtt krumplit még forrón krumpli törővel simára törjük. 
  3. Hozzáöntjük a felforrósított tejet, beletesszük a vajat, a creme fraichet, az egész tojást (nyersen), és selymesre keverjük. 
  4. Megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az őrölt szerecsendiót. 
  5. Akkor jó, ha az állaga lágy, de nem folyós.


MEGJEGYZÉS

Ha nincs otthon creme fraiche, tejföllel, vagy tejföl-tejszín keverékével is pótolható (bár nem teljesen lesz ugyanaz az ízhatás..) 

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!