TARTE AU CHOCOLATE



HOZZÁVALÓK

1 adag vajas tészta (pâte brisée)
3 tojás + 3 sárgája
30 cl tejszín
80 gr vaj + a forma kikenéséhez
40 gr barna cukor
300 gr jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládé


ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsük elő a sütőt 180C ra.
  2. A kinyújtott tésztát egy kivajazott pitesütőbe tesszük egy villával megszurkáljuk és 15 percig sütjük.
  3. Amíg sül, készítsük el a csokoládét: vágjuk a csokoládét apró darabokra, tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk fel. Ha a csokoládé már teljesen megolvadt félretesszük, és belekeverjük a vajat addig, amíg az teljesen meg nem olvad.
  4. Egy másik tálban a tojásokat és a tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral. Amikor a csokoládé lehűlt, belekeverjük a tojás-cukor keveréket.
  5. A megsült tésztára öntjük a csokoládét, és 100°Cos sütőben 20 percre visszatesszük.
  6. A megsült tarte-t kihűtjük, majd tálalásig hűtőbe tesszük. Érdemes minimum 3-4 órára betenni, de a legjobb ha előző este elkészítjük, és egész éjjelre hűtőben marad.




Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!