HOZZÁVALÓK
A tésztához:
250 gramm darált keksz - biscuits sablés
125 gramm olvasztott vaj
A krémhez:
400 gramm faisselle
150 gramm porcukor
4 evőkanál búzadara
2 evőkanál vaníliaaroma
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
2 db tojás
ELKÉSZÍTÉS:
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- A darált kekszet és az olvasztott vajat összekeverjük, és tortaforma aljára nyomkodjuk, majd 10 percre berakjuk a sütőbe.
- Ezalatt egy tálba tesszük a tojásokat, és a porcukorral robotgéppel alaposan kikeverjük, majd beletesszük a többi hozzávalót is.
- 10 perc után kivesszük a "tésztát", és ráöntjük a faisselles krémet, és még 35-40 perc re visszatesszük. (Tűpróbával ellenőrizzük!)
- Ha már teljesen kihűlt és a túrós réteg is összeesett, felszeleteljük és díszítjük. Tavaszi szezonban az eperszemek gyönyörűen mutatnak rajta.
MEGJEGYZÉS:
- Nagyon finom, és egyszerű sütemény, kezdők is nyugodtan neki kezdhetnek.
- Darált keksz híján a francia boltok legalsó polcán lévő, általában egy kilós kiszerelésű "biscuits sablés"t használtam. Talán ez a magyar háztartási kekszre leginkább hasonlító keksz.
- Én most kisebb méretű szilikon formába nyomkodtam, de legközelebb a nagyobb méretű, kapcsos 23 centisbe teszem, hogy vékonyabb legyen az alsó réteg.
- Szerintem faisselle helyett túró és tejföl keverékével is megcsinálható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése