TARTE FAISSELLE



HOZZÁVALÓK

A tésztához:
250 gramm darált keksz - biscuits sablés
125 gramm olvasztott vaj

A krémhez:
400 gramm faisselle
150 gramm porcukor
4 evőkanál búzadara
2 evőkanál vaníliaaroma
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
2 db tojás

ELKÉSZÍTÉS:
  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. 
  2. A darált kekszet és az olvasztott vajat összekeverjük, és tortaforma aljára nyomkodjuk, majd 10 percre berakjuk a sütőbe. 
  3. Ezalatt egy tálba tesszük a tojásokat, és a porcukorral robotgéppel alaposan kikeverjük, majd beletesszük a többi hozzávalót is. 
  4. 10 perc után kivesszük a  "tésztát", és ráöntjük a faisselles krémet, és még 35-40 perc re visszatesszük. (Tűpróbával ellenőrizzük!)
  5. Ha már teljesen kihűlt és a túrós réteg is összeesett, felszeleteljük és díszítjük. Tavaszi szezonban az eperszemek gyönyörűen mutatnak rajta. 


MEGJEGYZÉS:
  • Nagyon finom, és egyszerű sütemény, kezdők is nyugodtan neki kezdhetnek. 
  • Darált keksz híján a francia boltok legalsó polcán lévő, általában egy kilós kiszerelésű "biscuits sablés"t használtam. Talán ez a magyar háztartási kekszre leginkább hasonlító keksz.
  • Én most kisebb méretű szilikon formába nyomkodtam, de legközelebb a nagyobb méretű, kapcsos 23 centisbe teszem, hogy vékonyabb legyen az alsó réteg. 
  • Szerintem faisselle helyett túró és tejföl keverékével is megcsinálható! 

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!