SAJTOS GOMBÓC


HOZZÁVALÓK

1 evőkanál joghurt,
1 tojás,
5 dkg reszelt ementali sajt,
4 evőkanál búzadara,
2-3 evőkanál szárított petrezselyem,

2-3 csavarásnyi frissen őrölt tarkabors

ELKÉSZÍTÉS

  1. A joghurtot keverjük el a tojással, majd adjuk hozzáa búzadarát, a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a sót. 
  2. Félrerakjuk, ezalatt felforraljuk a főzővizet. 
  3. Ha már forr, adjunk hozzá egy fél marhahúsleveskockát, majd a sajtos masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formázva tegyük a forrásban lévő vízbe. 
  4. Addig főzzük, míg feljönnek a tetejére. 

MEGJEGYZÉS

  • Tökéletes betét erőlevesbe, zöldséges, gombás levesekbe, de krémlevesekbe is tehetjük.

4 megjegyzés:

Emoke írta...

egyszerű, de nagyszerű! köszi!:)

ChezSandra írta...

örülök, hogy tetszik :)

Nálunk bekerült a kedvencek közé!

Emoke írta...

Ki fogom próbálni! :) Majd beszámolok. :)

ChezSandra írta...

várom :)

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!