JOGHURTOS CSIRKE GYROS


HOZZÁVALÓK:
1 pita
1 kisebb csirkemellfilé
kevés póréhagyma
kaliforniai paprika
1 teáskanál sült csirke fűszer
madársaláta
1-2 evőkanál joghurt
ELKÉSZÍTÉS:


  1. Egy serpenyőbe olíva olajat öntünk, rátesszük a vékonyra vágott póréhagymát a felkockázott csirkemellet és megszórjuk a fűszerrel. 
  2. A pitát microba tesszük 15-20 másodpercre, majd a felső 1/5 részét levágjuk.
  3. Ha megsült a hús lezárjuk, majd a felvágott pitába rakjunk egy kevés madársalátát, majd rá a fűszeres húst és a felcsíkozott paprikát. 
  4. A serpenyőbe - amiben a húst sütöttük - kanalazzuk a joghurtot, párszor átkeverjük benne (ezzel ízesítve), majd a pitába tesszük a hús és a zöldség mellé.

MEGJEGYZÉS:

  • Egy finom és gyors ebéd vagy vacsoraként is felszolgálható, a színek pedig a lelkünknek is jót tesznek. 
  • A salátát akár a pitába, akár külön mellé is kínálhatjuk.
  • A csirke igény szerint pulykával és marhával egyaránt helyettesíthető 

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!