Viszont egyik vitathatatlanul nagy előnyük, hogy elkészíthetőek előre, vagy akár ha időnk csak úgy engedi, akkor különböző lépésenként. De egy vendégvárós ebéd vagy vacsoraként is megállja a helyét.
Endíviát sokszor látok a polcokon, szeretik is a francia emberek salátának nyersen, vagy megpárolva köretként. Ez a rakott endívia nagyon hasonlít ízben a rakott kelhez, amit én nagyon szeretek, de Férjem nem. Vagyis ahogy Ő fogalmaz, a kelkáposzta nem szereti Őt. De hogy azért még se kelljen lemondani róla készült el ez a verzió.
A glutén-, liszt-, laktózmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
50 deka darált marhahús
1 póréhagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
só, bors ízlés szerint,
2 dl laktózmentes tejföl (kispohár),
2 dl barna rizs, (tejfölös pohárnyi)
15 dkg reszelt laktózmentes sajt,
3 evőkanál olívaolaj,
2 darab tojás,
2-3 evőkanál reszelt növényi parmezán
ELKÉSZÍTÉS
Az endíviákat tisztítsuk meg, majd szedjük leveleire. Egy nagy tálba vízbe áztatva tegyük félre.
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra.
Kanalazzuk egy kis tálkába a tejfölt és keverjünk hozzá 10-15 deka reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
A póréhagymát karikázzuk fel (zöld részét is), majd egy serpenyőben olívaolajon pároljuk üvegesre.
Tegyük egy tálba a ledarált marhahúst, fűszerezzük sóval, borssal, és az összezúzott fokhagymával. Alaposan forgassuk össze, majd adjuk hozzá a póréhagymát, a (tejfölös pohárral kimért) rizst és a tojásokat.
Egy sütőtál aljára öntsünk egy pár kanál olívaolajat, kenjük ki vele, majd szórjuk meg 2-3 evőkanál reszelt parmezánnal.
Tegyük rá a lecsöpögtetett endívia levelek kb 2/3 részét (az endívia levelek 1/3 része kb maradjon meg a tetejére befedéshez.)
Rakjuk rá a darált húsos tölteléket, majd a tetejét fedjük le a maradék endívialevéllel. Öntsük rá a tejfölös sajtos krémet, majd 35-40 perc alatt süssük készre.
Tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése