MARHÁSRÉTES

- ami nem is rétes, de jó...


HOZZÁVALÓK

1 leveles tészta
10 deka marhahús
1 alma
fél póréhagyma
só, bors
rozmaring
1 tojás

ELKÉSZÍTÉS


  1. A póréhagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, majd a kinyújtott leveles tésztára tesszük. 
  2. Az almát is vékony karikákra vágjuk, majd a karikákat felcsíkozzuk és azt is a tésztára szórjuk.
  3. Elegyengetjük, majd rátesszük a felcsíkozott marhahúst is.
  4. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kis rozmaringgal, majd feltekerjük. 
  5. Megkenjük a felvert tojással, és 180 C fokra előmelegített sütőben  aranybarnára sütjük (kb 15 perc). 
  6. Ha megsült kicsit hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk creme fraiche-vel nyakonöntve.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!