Nem tudom ki hogy van vele, de Mi törekszünk arra, hogy minél kevésbé zsíros ételeket süssünk, főzzünk. De! Azért évente egyszer-kétszer jólesik egy jó kis sült oldalas, vagy valami hasonló, mondjuk egy finom borjúszegy.. Tudom-tudom, hogy nem biztos, hogy ezt pont május-júniusra kell időzíteni... de az igazsághoz hozzátartozik, hogy Nálunk 14-15 fok van. Úgyhogy végülis miért is ne.. Eredetileg grillre került volna, de a végülis úgy alakult, hogy a sütőben végezték.. nem is hiába..
HOZZÁVALÓK
2 borjúszegy darab
3-4 burgonya
3-4 sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
rozmaringág
1 ek húsvarázs
2-3 rozmaringágacska
frissen őrölt tarkabors
só
2 ek feketeribiszkés balzsamecet
ELKÉSZÍTÉS
A burgonyát és a sárgarépákat megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk (reszeljük).
A borjúszegyet folyó víz alatt megmossuk, és papírtörlővel leitatjuk.
Egy hőálló tálba helyezzük a húsokat, és 220 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Addig egy tálba tesszük a felszeletelt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát.
A 10 perc leteltével kivesszük a tálat, (ez csak azért kell, hogy legyen a tál aljában egy kis zsiradék) és a húst is félrerakva beletesszük a burgonya és répa szeleteket, rárakjuk a rozmaring ágakat majd összeforgatjuk (óvatosan, mert a tál forró!!!). Visszahelyezzük rá a húsokat, és megszórjuk a húsvarázzsal.
A sütőben visszarakva addig sütjük, amíg a zöldségek megsülnek/puhulnak.
Tálalás előtt a húsdarabokat egy serpenyőbe áttesszük, és kicsit még zsírjára lesütjük. Amikor már majdnem elég "száraz", ráöntjük a balzsamecetet, és amikor kissé elpárolog már az ereje lezárjuk.
TÁLALÁS
Tálaláskor egy tányérra rakjuk a húsdarabokat, és mellérakjuk a zöldségeket, és egy kis rozmaringággal díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése