TZIKI TZAZIKI - CUKKÍNI TZAZIKI

Épp hogy lecsengett a "sálas-csirke" szezon, máris itt a következő.  Uborka vész van... Van? Nincs? Én már el sem tudom dönteni. Az egyik csatornán azt mondják ne együnk uborkát, a másikon azt, hogy nyugodtan... Úgyhogy a nagy kérdés: enni, vagy nem enni... Hááát... az hiszem Mi arra szavazunk, hogy a legjobb ha mellőzzük. Pont ebben az uborkát-uborkával  időszakban...

Épp most láttam a TVben, hogy a vidékfejlesztési miniszter is evett belőle... Nah majd meglátjuk...

De vissza az eredeti gondolathoz. Nem tudom ki hogy van vele, de ebben a meleg, már-már kánikulás időszakban bizony nagyon jót tud esni egy finom hűvös és már-már csípősen fokhagymás tzaziki mondjuk egy jó fougasse mellé. És azt ugye tudjuk, hogy a tzaziki uborkából van... De mi van akkor ha mégis nagyon-nagyon ennénk most tzazikit?

Hát körülnézvén eszembeötlött: ha nem uborka akkor... mi lenne ha finom friss baby cukkíni lenne a helyettes.
És milyen jól tettem. Valami fantasztikusan jó lett. Ajánlom kipróbálni!


HOZZÁVALÓK

2 kisebb baby cukkíni
1 doboz görög joghurt
2 duci gerezd fokhagyma


ELKÉSZÍTÉS

  1. A cukkínit megtisztítjuk, majd a (nagylyukún) lereszeljük. Besózzuk, majd félretesszük negyed órára. 
  2. Kinyomkodjuk belőle az engedett levet, és hozzáreszeljük a fokhagymákat. 
  3. Belekeverjük a görög joghurtot, és lefedve hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!