KÓKUSZTEJES BORSÓKRÉMLEVES TÁRKONYOS FALATKÁKKAL

Ez a finom krémleves a Sparchef receptversenyre készült.
A 7. forduló 5 fix hozzávaló továbbra is: csirke, zöldborsó, vöröshagyma, rizs és tojás. És ami lett belőle:

KÓKUSZTEJES BORSÓKRÉMLEVES 
TÁRKONYOS FALATKÁKKAL
Ha tetszik a recept, kérlek >> ITT << szavazz! Köszönöm!


A zöldborsó szerencsre egy olyan zöldség, ami kicsik és nagyok tányérján egyaránt sikert arat. A következőkben egy roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető zöldborsókrémleves található, amelyet a kókusztej különleges íze tesz bársonyossá. A hozzá készített tárkonyos rizses falatok pedig teljessé teszik az ízharmóniát. Akár ebédként, akár vacsoraként remek választás.





HOZZÁVALÓK

40 deka zöldborsó
25 deka csirkecomb
1 kisebb vöröshagyma
1 tojás
5 ek rizs

1 kk citrombors
1 gramm só
1 kk méz
2 deci kókusztej
2 ek tárkony
1 kk őrölt gyömbér
1 kk őrölt szerecsendió
2 ek olívaolaj


ELKÉSZÍTÉS

A mirelit zöldborsót tegyük egy edénybe, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. 
Ez idő alatt a megmosott rizst is készítsük el: két evőkanál olívaolajon fehérítsük ki, majd öntsük fel háromszoros mennyiségű vízzel. Sózzuk meg, és kb negyed óra alatt főzzük puhára.

Kapcsoljuk be a sütőt 180°C fokra. 
A csirkecombokról fejtsük le a húst, majd tegyük egy késes mixerbe a megtisztított és négybe vágott vöröshagymával együtt. Aprítsuk fel, majd adjuk hozzá a tojást és a fűszereket: a sót, a citromborsot, és a tárkonyt. Alaposan forgassuk össze hozzáadva a főtt rizst, végezetül kanalazzuk egy kisebb szilikon muffin forma mélyedéseibe a masszát, és kb 20-25 perc alatt süssük készre. 

Ez idő alatt a megfőtt zöldborsót botmixerrel pürésítsük össze, öntsük hozzá a kókusztejet, a kávéskanálnyi mézet majd fűszerezzük gyömbérrel, szerecsendióval és egy kevés sóval. 


TÁLALÁS

Kisebb tálkákba merve frissen reszelt szerecsendióval meghintve a megsült kosárkákkal együtt azonnal tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!