KÓKUSZTEJES BORSÓKRÉMLEVES


A zöldborsó szerencsére egy olyan zöldség, ami kicsik és nagyok tányérján egyaránt sikert arat. A következőkben egy roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető zöldborsókrémleves található, amelyet a kókusztej különleges íze tesz bársonyossá.



HOZZÁVALÓK

40 deka zöldborsó
1 csipet só
1 kk méz
2 deci kókusztej
1 kk őrölt gyömbér
1 kk őrölt szerecsendió



ELKÉSZÍTÉS

A mirelit zöldborsót tegyük egy edénybe, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. pár perc alatt főzzük meg, majd botmixerrel pürésítsük össze. Öntsük hozzá a kókusztejet, a kávéskanálnyi mézet majd fűszerezzük gyömbérrel, szerecsendióval és egy kevés sóval. 



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!