BABKRÉMLEVES GOUDÁS TARTELETTE-TEL

A sparchef-re készült ez az újabb finomság, de a csillagozott tételek között szerepel majd! A mostani 5 fix hozzávaló: olaj, vörös bab, joghurt, mustár, gouda sajt. És ami Nálam készült belőle:

 BABKRÉMLEVES GOUDÁS TARTELETTE-TEL

Gondolom másnak is ismerős a helyzet: a vasárnapi mennyei húsleves a harmadik-negyedik napon már a fülünkön jön ki. De egy kis rafinériával gyorsan és egyszerűen másmilyen levessé alakíthatjuk. Az esetlegesen otthon lévő már szikkadtabb kenyerekből is pillanatok alatt finom goudás tartelettet varázsolhatunk mellé. 
És, hogy még szebb és jobb legyen a recept, mindehhez nincs szükségünk 30 percre sem.
Úgyhogy álljék itt egy finom BABKRÉMLEVES GOUDÁS TARTELETTE-TEL receptje, amely akár ebédre akár vacsorára könnyedén elkészíthető.




HOZZÁVALÓK

2 ek olaj
400 gramm vörösbab (konzerv)
6 ek joghurt
8 deka gouda sajt
1 tk mustár

2 deka kenyér
1/4 póréhagyma
5 deci húsleves
2 db húslevesben főtt sárgarépa
1 tk pirospaprika
1 gramm só
1 gramm bors
1 kk őrölt szerecsendió


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt kapcsoljuk be 200 °C fokra.
Egy tálba tépkedjük bele a kenyeret, majd öntsük le a joghurttal. Forgassuk át (kézzel nyugodtan), és tegyük félre, hogy meg tudja szívni magát kellőképpen.
A póréhagymát apírítsuk fel, és egy kevés olajon dinszteljük meg. A tűzről félrehúzva szórjuk meg pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a szerecsendiót majd öntsük bele a vörösbabot végezetül öntsük fel a húsleves levével. Adjuk hozzá a mustárt és pár percig hagyjuk főni (még puhább legyen a bab, így könnyebb lesz majd pürésíteni!). A húslevesben főtt sárgarépákat karikázzuk fel, adjuk a babhoz, és botmixerrel pürésítsük. 

Addig fejezzük be a kenyér tartelette-eket:
A kenyérdarabkákhoz reszeljük hozzá a gouda sajtot, gyúrjuk össze, majd ízesítsük sóval és frissen őrölt tarka borssal. A kapott masszát nyomkodjuk két tartelette formába, és az előmelegített sütőben kb 10 perc alatt süssük készre.

MEGJEGYZÉS

A krémlevesek jellemzője, hogy ha hagyjuk állni, besűrűsödnek. Ízlés szerint önthetünk hozzá még vizet vagy húslevest ha sűrűnek találnánk.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!