Ezek a tejben sült nyúlcombok a GasztRabbit felhívására készültek. A "feladat" az volt, hogy nyúlhúsból készítsünk valamilyen ételt pataki tálban. Nálam ez a könnyen, gyorsan egyszerűen elkészíthető étel készült a felhívásra.
Ajánlom Mindenkinek akár ebédre, akár vacsorára, mert tényleg egyszerű és előre is elkészíthető fogás!
Ajánlom Mindenkinek akár ebédre, akár vacsorára, mert tényleg egyszerű és előre is elkészíthető fogás!
HOZZÁVALÓK (2-3 FŐRE)
3 db nyúlcomb
250 ml tej
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt szerecsendió
3 szál friss rozmaring
barna rizs
só
víz
ELKÉSZÍTÉS
A nyúlcombokat 2-3 evőkanálnyi olívaolajon a megtisztított és félbevágott fokhagyma gerezdekkel együtt süssük világos barnára. (nem teljesen, csak épp annyira, hogy a sütőben könnyebben megsüljön)
Tegyük az elősütött combokat egy beáztatott Pataki kerámiatálba, tegyük rá a friss rozmaringágakat.
Egy tálba mérjük ki a tejet, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az őrölt szerecsendióval és keverjük el. Öntsük a combokra, majd tegyük be a sütőbe, és 180 ˙Con kb fél óra alatt süssük készre.
Barna rizzsel tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése