A paradicsomleves egy olyan étel, aminek mindig "szezonja" van. Akár télen, akár nyáron. Így tavasz tájékán a borongósabb időkben egy kis nyarat varázsol a tányérunkba, nem csak az ízével, hanem a kellemes és üde színével is. Ehhez a leveshez a megszikkadt kenyereket is remekül fel tudjuk használni, hiszen pont arra van hozzá szükség! Kínálhatjuk hidegen, langyosan vagy akár melegen is, ez a leves úgy fantasztikus ahogy van!
HOZZÁVALÓK
4 db száraz kenyér
1 db vöröshagyma
3 db fokhagymagerez
7,5 dl paradicsomszósz (1 üveg)
1,5 dl zöldségalaplé
1 maréknyi bazsalikom
1 csipet só, bors
2 ek olívaolaj
2 ek parmezán
ELKÉSZÍTÉS
A hagymát aprítsuk fel, és az olívaolajon fonyasszuk meg (közben reszeljük hozzá a fokhagymát).
Öntsük fel a paradicsomlével, és a zöldségalaplével, majd sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg apróra vágott bazsalikommal.
Tegyük tányérokba az apróra tépkedett kenyereket, locsoljuk meg kb 1 teáskanálnyi olívaolajjal, szórjuk meg a parmezánnal majd merjük rá a levest!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése