TOSZKÁN PARADICSOMLEVES


A paradicsomleves egy olyan étel, aminek mindig "szezonja" van. Akár télen, akár nyáron. Így tavasz tájékán a borongósabb időkben egy kis nyarat varázsol a tányérunkba, nem csak az ízével, hanem a kellemes és üde színével is. Ehhez a leveshez a megszikkadt kenyereket is remekül fel tudjuk használni, hiszen pont arra van hozzá szükség! Kínálhatjuk hidegen, langyosan vagy akár melegen is, ez a leves úgy fantasztikus ahogy van!



HOZZÁVALÓK

4 db száraz kenyér
1 db vöröshagyma
3 db fokhagymagerez

7,5 dl paradicsomszósz (1 üveg)
1,5 dl zöldségalaplé
1 maréknyi bazsalikom
1 csipet só, bors
2 ek olívaolaj
2 ek parmezán

ELKÉSZÍTÉS

A hagymát aprítsuk fel, és az olívaolajon fonyasszuk meg (közben reszeljük hozzá a fokhagymát). 
Öntsük fel a paradicsomlével, és a zöldségalaplével, majd sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg apróra vágott bazsalikommal.
Tegyük tányérokba az apróra tépkedett kenyereket, locsoljuk meg kb 1 teáskanálnyi olívaolajjal, szórjuk meg a parmezánnal majd merjük rá a levest!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!