SZENT JAKAB-KAGYLÓ (FÉSŰKAGYLÓ) CITROMOS BAZSALIKOMOS SPÁRGÁVAL ÉS SPAGETTIVEL

A Szent Jakab-kagyló, vagy másik ismert nevén fésűkagyló a franciák egyik nagyon kedvelt tengeri étele. Készítik mártásokkal, feltűzik BBQhoz pálcikákra, kínálják saját "házában". Nálam most naturabb módon készült citrommal, spárgával és friss spagettivel.




HOZZÁVALÓK
4 db Szent Jakab-kagyló
10 db spárga
3 ek olívaolaj
1 kk citromos bors
1 db citrom leve
1 db ducibb fokhagymagerezd
1 maréknyi bazsalikom
1 csipet frissen reszelt gyömbér
kevés őrölt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS

A Szent Jakab-kagylókat mossuk meg és töröljük szárazra. 
A spárgákat tisztítsuk meg, majd vágjuk 5-6 centi darabokra. A friss spagettit tegyük sós, lobogó vízbe, majd az elkészülte előtt 2-3 perccel tegyük hozzá a feldarabolt spárgát is. 
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olívaolajat, majd a Szent Jakab-kagylók mindkét oldalát 3-3 perc alatt süssük meg. Tegyük félre, majd adjuk hozzá a citrom levét, a nagyon vékonyra felkarikázott fokhagymát, ízesítsük sóval, citromos borssal, frissen reszelt gyömbérrel, és a pépessé darált bazsalikommal. 
Keverjük hozzá az időközben megfőtt spárgát és spagettit és a kagylókat, majd az egészet alaposan forgassuk össze. Ha még szükséges, ízesítsük utána sóval és borssal, majd azonnal tálaljuk! 

1 megjegyzés:

Hobbychef írta...

A fésűkagyló nem csak a franciák kedvenc étele, én is nagyon szretem. Gordon Ramsay főző műsoraiban is gyakran szerepel.
A Te verziód nagyon dekoratív.

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!