7 ÓRÁS KECSKEGIDA

Provence egyik kedvelt állata a zsenge húsú bárány mellett a kecskegida. Bár nem olyan elterjedt és gyakran készül mint a bárány, de a helyiek nagyon kedvelik. Friss gyümölcsökkel - alma, mandarin - és fehérborral készül 7 órán át a 125 °Cos sütőben. 








HOZZÁVALÓK

1 csipet só
5 ek olívaolaj
1 csipet őrölt gyömbér
1 csipet őrölt szerecsendió
1 tk őrölt tarka bors
2 db fokhagyma
1 ek szárított salotta
1 ek mustár
2 deci fehérbor
1 db alma
2 db mandarin
rozmaringág, babérlevél, friss kakukkfű 
1/4 db (400 gramm) kecskegida


ELKÉSZÍTÉS


Tegyük egy kisebb az olívaolajat, a mustárt és a fűszereket, majd egy villa segítségével homogenizáljuk.
Egy cocotte aljára tegyük le a megmosott és felszeletelt almát, és a felkarikázott mandarint. A megmosott és szárazra törölt húst tegyük a gyümölcságyra, majd öntsük le a kapott szósszal. Helyezzük rá a rozmaringágat, a fokhagymagerezdeket, a babérlevelet, és a friss kakukkfüvet. Öntsük fel a fehérborral, majd lefedve tegyük be a 125 °Cra bekapcsolt sütőbe, és 7 óra alatt párszor a levét visszalocsolva süssük készre.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!