CSŐBEN SÜLT BROKKOLI (GRATIN DE BROCOLIS)


Az általatok is közkedvelt csőben sült zöld karfiol után íme egy következő recept, ezúttal egy szintén zöld zöldségből, brokkoliból. 
A brokkoli nem csak nagyon finom, hanem egészséges is. Egy csészényi főtt brokkoliban pl: annyi kalcium van, mint egy pohár tejben. Vasból a napi ajánlott mennyiség 10 %-át tartalmazza, a napi C-vitamin szükségletet pedig teljes mértékben fedezi.
Végül, de nem utolsó sorban a brokkoliban található szulforafán elpusztítja a rákos sejteket. A szulforafán egy kéntartalmú vegyület, ami a brokkoli enyhén kesernyés illatáért és ízéért felelős. 






HOZZÁVALÓK

1 db közepes fej brokkoli rózsáira szedve
4 dl tejszín
só, frissen őrölt tarka bors, őrölt szerecsendió
1 kk currypor
1 tk szárított salotta
1 db fokhagymagerezd
100 gramm reszelt comte sajt


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 200°Cra.
A brokkolit szedjük rózsáira, majd tegyük le egymás mellé egy hőálló tálba.
Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg őrölt szerecsendióval. A tejszínhez keverjük hozzá a curryt, a szárított salottát és a reszelt fokhagymát. Öntsük a brokkolirózsákra, majd szórjuk meg a reszelt comte sajttal.
Az előmelegített sütőben kb 20 perc alatt süssük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!