A csőben sült zöld karfiol után íme egy következő recept, ezúttal egy szintén zöld zöldségből, brokkoliból készült kevés hozzávalós, gyors fogás.
A brokkoli nem csak nagyon finom, hanem egészséges is. Egy csészényi főtt brokkoliban pl: annyi kalcium van, mint egy pohár tejben. Vasból a napi ajánlott mennyiség 10 %-át tartalmazza, a napi C-vitamin szükségletet pedig teljes mértékben fedezi.
Végül, de nem utolsó sorban a brokkoliban található szulforafán elpusztítja a rákos sejteket. A szulforafán egy kéntartalmú vegyület, ami a brokkoli enyhén kesernyés illatáért és ízéért felelős.
A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
1 db közepes fej brokkoli rózsáira szedve
4 dl tejszín
só, frissen őrölt tarka bors, őrölt szerecsendió
1 kk currypor
1 tk szárított salottahagyma
1 db fokhagymagerezd
1 kk currypor
1 tk szárított salottahagyma
1 db fokhagymagerezd
100 gramm reszelt comte sajt
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 200°Cra.
A brokkolit szedjük rózsáira, majd tegyük le egymás mellé egy hőálló tálba.
Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg őrölt szerecsendióval. A tejszínhez keverjük hozzá a curryt, a szárított salottahagymát és a reszelt fokhagymát. Öntsük a brokkolirózsákra, majd szórjuk meg a reszelt comte sajttal.
Az előmelegített sütőben kb 20 perc alatt süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése