A VILÁG LEGEGYSZERŰBB EPERDESSZERTJE (GLUTÉN-, LISZT-, CUKOR-, TEJMENTES,)

Pillanatok alatt elkészíthető könnyű, habos epres desszert, amely a glutén-, liszt-, tej-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
Ha van rá módunk, tegyük hűtőbe egy-két órára, ha nincs, azonnal is fogyasztható!





HOZZÁVALÓK (2 adaghoz)

1 egész tojás
80 gramm eper

a tetejére ízlés szerint pl 2 szem eper és magas kakaótartalmú étcsokoládés forgács (elhagyható!)


ELKÉSZÍTÉS

Az epret tisztítsuk meg, tegyük egy tálba, botmixerrel pürésítsük, majd üssük hozzá a tojást. Egy edénybe tegyünk kb fél liternyi vizet, majd forraljuk fel. Vegyük le a hőfokot közepes lángra, majd tegyük bele az eperszószos tálat. Egy (elektromos)habverő segítségével addig verjük, amíg egy sűrűbb habot nem kapunk. (Jó pár perc elektromos habverővel is!)
Porciózzuk ki két kisebb kínálótálba , tegyünk bele 1-1 szem epret, és reszeljünk rá egy kevés csokoládét. Tálalás előtt tegyük hűtőbe 1-2 órára. 

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!