KAPROS-TÚRÓS ZÖLDSÉGLEPÉNY (LISZTMENTES)

Finom zöldséglepény cukkiniből és sárgarépából egy kevés túróval és tojással összefogva gyorsan, egyszerűen. Akár ebédre, akár vacsorára kitűnő választás lehet!

A glutén-, liszt-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!





HOZZÁVALÓK

1 kisebb  cukkini (150 gramm)
2 sárgarépa (150 gramm)
100 gramm túró
2 tojás sárgája
1 fokhagymagerezd
2 ek kapor
só, frissen őrölt tarka bors, őrölt szerecsendió

A feltéthez: kapor, tejföl, (ízlés szerint)


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A cukkinit és a sárgarépát reszeljük le a reszelő nagy lyukú részén. 
Adjuk hozzá a tojássárgákat,a villával áttört túrót, és reszeljük hozzá a fokhagymagerezdet. Ízesítsük sóval, borssal, kaporral, és őrölt szerecsendióval.
Összekeverjük, majd az egészet nyomkodjuk nedves kézzel egy 18 centiméter átmérőjű kerek szilikonformába, és az előmelegített sütőben - légkeveréssel - süssük kb 35-40 percig.

Magában, kaporral megszórva, vagy akár tejföllel elkevert apróra vágott zöld fűszerekkel tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!