A rakott csicsóka, rakott zeller, rakott endívia után íme a legújabb kedvencünk, a rakott karalábé. Szerencsémre itt Franciaországban is lehet karalábét venni, ám a helyi karalábéhoz nagyon hasonló "navet"-ból is elkészíthető .
Elő is készíthető, így pl vasárnapi ebédként csak sütőbe kell tolni, és már falatozható is.
A low carb, low fat, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

HOZZÁVALÓK
2 közepes karalábé
150 gramm darált marhahús (3-5%-os zsírtartalmú)
100 gramm csiperke gomba
1 babérlevél
1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál majoránna
1 póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsomkoncentrátum
só, frissen őrölt tarka bors
4 deci zöldségalaplé
250 gramm natúr joghurt (növényi)
2 -2 evőkanál szőlőmagolaj
ELKÉSZÍTÉS
A gombákat és a póréhagymákat tisztítsuk meg, majd apróra vágva a szőlőmagolajon süssük zsírjára. Adjuk hozzá a darált húst, majd keverjük hozzá a pirospaprikát, a paradicsomkoncentrátumot, és öntsük fel az alaplével. Ízesítsük a belereszelt fokhagymagerezddel, és a fűszerekkel.
A karalábét tisztítsuk meg, majd vágjuk fel nagyon vékonyra.
180°C-ra melegítsük elő a sütőt légkeveréses fokozaton.
Egy kisebb sütőtálat kenjünk ki szőlőmagolajjal, majd rétegezzük egymásra a karalábészeleteket és a darált húsos rétegeket úgy, hogy karalábészelet kerüljön a tetejére. Sózzuk, borsozzuk meg, majd öntsük rá a natúr joghurtokat. Kenjük el rajta, majd előmelegített sütőben süssük 30-35 percig.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése