VARGABÉLES (ÜVEGTÉSZTÁBÓL) - GLUTÉN-, CUKORMENTES


A túrós finomságoknak se szeri se száma. Nagyon finomak akár túrós krémeknek, akár tortáknak is.
A családunk is nagyon kedveli, a vargabélest is. Most azonban kissé megkurtítva (réteslap mínusz, cérnametélt mínusz)), de egy kevés piros bogyós vegyes gyümölcsökkel megbolondítva  egy fenséges új desszertet sikerült készíteni.

Nyírfacukorral készülő, glutén-, húsmentes diétákban fogyasztható! 



HOZZÁVALÓK

100 gramm üvegtészta
csipetnyi só
2 egész tojás
80 gramm nyírfacukor +2 ek
200 gramm túró
1/2 lime leve és héja reszelve
1 dl tejföl
1 ek vaníliaaroma
1 bő marék fagyasztott piros bogyós gyümölcs

ELKÉSZÍTÉS

Az üvegtésztát törjük össze, majd forró lobogó sós vízzel forrázzuk le, majd tegyük félre.
A tojások sárgáit keverjük habosra a nyírfacukorral, adjuk hozzá a villával áttört túrót, a vaníliaaromát a reszelt  lime héját, és a tejfölt. Adjuk hozzá a leszűrt üvegtésztát A tojások fehérjéjéből verjünk kemény habot, majd azt is forgassuk a túrós masszához. 
Egy 20x20as tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztás masszát, majd szórjuk meg a bogyós gyümölcsökkel, és szórjuk meg 2 ek nyírfacukorral.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30-35 percig süssük. 
A sülést követően hagyjuk pihenni néhány percig, azután kockára vágva kínáljuk.



Megjegyzések

marisz57 üzenete…
Ez a recept nagyon tetszik, viszem is!
Köszi!
ChezSandra üzenete…
örülök Marisz, remélem ízleni fog Nektek is!
Névtelen üzenete…
üvegtésztát hogy lehetne valami házi készítésüvel megoldani?

Népszerű bejegyzések