(SOKSZOR) KÓKUSZOS KOCKA - KÓKUSZKOCKA III (GLUTÉN-, TEJMENTES)

A kókuszkocka az egyik legnagyobb kedvence fiacskámnak. Már többféle módon készült (teljes kiőrlésű lisztből, és gluténmentesen is). A gluténmentes és eritritollal készülő változatot terveztem elkészíteni a gyerekekkel kérésükre, ám a szekrénybe nyúlva ráeszméltem, hogy elfogyott a kukoricakeményítő. Viszont volt itthon tojás. Sok tojás, no meg kókuszliszt is. Meg kókusztej is. Ennyi kókuszos finomság után csak jó lehet ez a kókuszos kocka nemde? Ez annyira jól sikerült, hogy a kókuszt nem igazán kedvelő Férjem is azt mondta rá, hogy na ez finom, legközelebb is ez készüljön!

Eritritollal készül, a glutén-, tejmentes diétákban fogyasztható!



HOZZÁVALÓK

A piskótához:
8 egész tojás
8 ek kókuszliszt
4 ek eritritol
1 tk szódabikarbóna
1 csipet só

A csokoládémázhoz:
100 gramm (cukrozatlan) csokoládé
2,5 dl kókusztej
100 gramm eritritol
2 ek cukrozatlan holland kakaó

kókuszreszelék


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá. A sárgáját keverjük fehéredésig - és jó habosra - az eritritollal.



Keverjük hozzá a tojásfehérjehab negyedét, majd kanalanként keverjük bele a szódabikarbónával elkevert kókuszlisztet. Végezetül forgassuk bele a maradék fehérjehabot, és simítsuk egy sütőpapírral bélelt 30x22 centiméteres tepsibe.



Előmelegített sütőben süssük készre kb 30 perc alatt.


Ezalatt készítsük el a csokoládékrémet:
egy közepes lábosba öntsünk másfél deci kókusztejet, amelybe tegyünk 2 púpos evőkanál kakaót, keverjünk hozzá 100 gramm eritritolt és tördeljük bele az étcsokoládét. Miközben melegszik, sűrűn kevergetve olvasszuk össze masszává. Tegyük félre, és időnként megkeverve hűtsük közép melegre.


Az időközben megsült tésztáról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd borítsuk rácsra, és hűtsük ki. Vágjuk kockákra és forgassuk meg a csokoládéban majd a kókuszreszelékben.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések