Minap barátnőm azzal a kérdéssel keresett meg, hogy tudok-e tojás nélküli palacsintareceptet adni neki? Elsőre passzoltam a kérdést, majd kisebb gondolkodás és a már meglévő receptek (quinoalisztből készült gluténmentes palacsinta, és teljes kiőrlésű palacsinta) átnézése és összevetése után egy nagyon finom, és könnyűt sikerült készíteni. Mivel sajnos családunkban is van tojásallergiás, a palacsintát pedig mindenki szereti, szükség is volt már erre a receptre!
HOZZÁVALÓK
125 gramm zabpehelyliszt
125 gramm fehér liszt
1 banán (kb 100 gramm)
800 ml szénsavas víz
4 ek rizsolaj
1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS
A banánt pürésítsük össze, adjunk hozzá egy csipet sót, a rizsolajat, és a szénsavas vizet. Folyamatosan keverve adjuk hozzá a kétféle liszt keverékét.
Felforrósított palacsintasütőben (vagy serpenyőben) azonnal süthető.
kb: 20 db normál méretű palacsinta lesz belőle
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése