VEGÁN PALACSINTA II. (TOJÁS- ÉS TEJMENTES)

Minap barátnőm azzal a kérdéssel keresett meg, hogy tudok-e tojás nélküli palacsintareceptet adni neki? Elsőre passzoltam a kérdést, majd kisebb gondolkodás és a már meglévő receptek (quinoalisztből készült gluténmentes palacsinta, és  teljes kiőrlésű palacsinta) átnézése és összevetése után egy nagyon finom, és könnyűt sikerült készíteni. Mivel sajnos családunkban is van tojásallergiás, a palacsintát pedig mindenki szereti, szükség is volt már erre a receptre!

A tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!



HOZZÁVALÓK

125 gramm zabpehelyliszt
125 gramm fehér liszt
1 banán (kb 100 gramm)
800 ml szénsavas víz
4 ek rizsolaj
1 csipet só


ELKÉSZÍTÉS

A banánt pürésítsük össze, adjunk hozzá egy csipet sót, a rizsolajat, és a szénsavas vizet. Folyamatosan keverve adjuk hozzá a kétféle liszt keverékét. 
Felforrósított palacsintasütőben (vagy serpenyőben) azonnal süthető.


kb: 20 db normál méretű palacsinta lesz belőle


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!