PÁRMAI SONKÁVAL SÜLT KÖRTE (GLUTÉN-, LISZT-, TOJÁSMENTES)

A nyári melegben az egyik nagy kedvencünk a sonkába tekert sárgadinnye friss borssal meghintve. A nyár elmúltával - nem beszélve a sárgadinnye szezon leköszöntéről - ez a fogás most kissé átalakult: a sárgadinnye körtére cserélődött, a nyers sonka pedig sütőbe került. Az eredmény egy kellemesen fanyar, sós, és mégis édes finomság.

A glutén-, liszt-, tojás-, tejmentes diétákba fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!



HOZZÁVALÓK (2 főre)

1 db körte
2 szelet pármai sonka
2 ek olívaolaj
só, frissen őrölt tarka bors
1-1 rozmaringágacska


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A körtéket mossuk meg, vágjuk négybe, majd vájjuk ki a magházát is. Tekerjük be egy-egy hosszában félbevágott sonkacsíkkal.
Tegyünk két sonkába betekert körtenegyedet egy-egy egyszemélyes sütőtálba, sózzuk, borsozzuk, tegyünk rá egy-egy rozmaringágacskát, majd locsoljuk meg egy evőkanálnyi olívaolajjal.
Előmelegített sütőben lefedve kb 20 perc alatt süssük készre.





Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!