VEGÁN ÁFONYÁS KEKSZ I. (MINDENMENTES*)

Akár tízórainak, akár uzsonnának remek választás ez a néhány hozzávalóból, könnyen, és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető keksz. 

Áfonya helyett bármilyen aszalt gyümölcs remek hozzá! 

A *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott fehércukrot nem tartalmaz! 




HOZZÁVALÓK


140 gramm teljes kiőrlésű rizsliszt 
100 gramm eritritol 
100 gramm asztalt áfonya
100 ml növényi tej (Nálam most szójatej) 
80 gramm kölespehely 
4 ek olaj 
2 kk sütőpor
1 csipet só


ELKÉSZÍTÉS 


Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. 

Tegyük egy tálba a sütőporral elkevert lisztet, adjuk hozzá az apróra vágott aszalt áfonyát, és a többi hozzávalót is. 
Alaposan keverjük össze, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzunk egy-egy adagot két evőkanál segítségével (hagyjunk helyet, mert kissé elterül és nőni is fog!), majd előmelegített sütőben kb 20 perc alatt süssük készre! 

Ha megsült, hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni!




Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!