Akár tízórainak, akár uzsonnának remek választás ez a néhány hozzávalóból, könnyen, és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető keksz.
Áfonya helyett bármilyen aszalt gyümölcs remek hozzá!
A *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott fehércukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
140 gramm teljes kiőrlésű rizsliszt
100 gramm eritritol
100 gramm asztalt áfonya
100 ml növényi tej (Nálam most szójatej)
80 gramm kölespehely
4 ek olaj
2 kk sütőpor
1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Tegyük egy tálba a sütőporral elkevert lisztet, adjuk hozzá az apróra
vágott aszalt áfonyát, és a többi hozzávalót is.
Alaposan keverjük össze,
majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzunk egy-egy adagot két
evőkanál segítségével (hagyjunk helyet, mert kissé elterül és nőni is
fog!), majd előmelegített sütőben kb 20 perc alatt süssük készre!
Ha megsült, hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése