Már több alkalommal készült répatorta, most egy nagyon finom kakaós verzió lett. Egy mennyei, épp megsült, nem száraz nagyon gazdag ízvilágú "csodatorta".
Én most egy 18 centiméteres formában sütöttem
meg, így kellőképpen magas is lett.
A glutén-, liszt-, laktóz-, tej-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
200 gramm darált mandula
200 gramm megtisztított, és apró lyukú reszelőn lereszelt sárgarépa
150 gramm eritritol
50 gramm cukrozatlan holland kakaó
3 egész tojás
1 tk sütőpor
1 kk őrölt fahéj
1 kk őrölt gyömbér
1 csipet só
1/2 kk őrölt szerecsendió
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
1 kezeletlen héjú narancs leve és lereszelt héja
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra (nem légkeveréses fokozatra!).
A tojásokat robotgép turbó fokozatán verjük fel habosra az eritritol
folyamatos hozzáadagolása mellett. Csurgassuk bele a narancs levét,
és a lereszelt héját. Egy tálban keverjük el a darált mandulát a többi
száraz hozzávalóval, majd ezeket is adjuk kanalanként a masszához
(közben dolgozzon a gép!). Végezetül keverjük bele a lereszelt
sárgarépát is.
Olajozott 18 centiméteres tortaformába (vagy szilikon formába) öntve az előmelegített
sütőben süssük készre kb 40 perc alatt. (Tűpróba!)
Langyosra hűlve vagy hidegen tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése