KAKAÓS RÉPATORTA (GLUTÉN-, LAKTÓZ-, LISZT-, TEJ-, FEHÉR CUKORMENTES)

Már több alkalommal készült répatorta, most egy nagyon finom kakaós verzió lett. Egy mennyei, épp megsült, nem száraz nagyon gazdag ízvilágú "csodatorta". 

Én most egy 18 centiméteres formában sütöttem meg, így kellőképpen magas is lett. 

A glutén-, liszt-, laktóz-, tej-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!



HOZZÁVALÓK 


200 gramm darált mandula 
200 gramm megtisztított, és apró lyukú reszelőn lereszelt sárgarépa 
150 gramm eritritol 
50 gramm cukrozatlan holland kakaó 
3 egész tojás 
1 tk sütőpor 
1 kk őrölt fahéj 
1 kk őrölt gyömbér 
1 csipet só 
1/2 kk őrölt szerecsendió 
1 vaníliarúd kikapargatott belseje 
1 kezeletlen héjú narancs leve és lereszelt héja


ELKÉSZÍTÉS 


A sütőt melegítsük elő 180°C-ra (nem légkeveréses fokozatra!). A tojásokat robotgép turbó fokozatán verjük fel habosra az eritritol folyamatos hozzáadagolása mellett. Csurgassuk bele a narancs levét, és a lereszelt héját. Egy tálban keverjük el a darált mandulát a többi száraz hozzávalóval, majd ezeket is adjuk kanalanként a masszához (közben dolgozzon a gép!). Végezetül keverjük bele a lereszelt sárgarépát is. 

Olajozott 18 centiméteres tortaformába (vagy szilikon formába) öntve az előmelegített sütőben süssük készre kb 40 perc alatt. (Tűpróba!) 

Langyosra hűlve vagy hidegen tálaljuk!








Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!