BACONBAN SÜLT CSIRKECOMBOK (MINDENMENTES*)

Ha vendégek jönnek ebédre vagy vacsorára és semmi időnk rákészülni, érdemes ezt a receptet elkészíteni! Ezeknek a fenséges csirkecomboknak az előkészítése nem igényel 10 percnél többet.  A további nagyszerűsége, hogy akár előre is elkészíthető, és a hűtőből a sütőbe dugva 40-50 perc alatt készre süthető. 


*mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható! Ha nem szempont a tejmentesség, vajjal is készíthető!





HOZZÁVALÓK (4 főre) 

8 db csirkecomb 
8 db vékony szelet bacon 
10 deka margarin
1 ek provence-i fűszerkeverék (hiányában bármilyen sült csirke fűszer) 



ELKÉSZÍTÉS 


A sütőt melegítsük elő 200°Cra. A csirkecombok bőrét válasszuk el a húsától (ne szedjük le!).

A puha margarint keverjük el a provence-i fűszerkeverékkel, és a csirkecombok bőre alatt alaposan kenjük be vele.




Tekerjük rá a bacon szeleteket, majd húzzuk rá a bőrét, és kívülről is kenjük be a fűszeres margarinnal. 




Tegyük egy sütőtálba a csirkecombokat, majd toljuk az előmelegített sütőbe.




Sülés közben időközönként forgassuk meg a tálban a őket, és közben locsolgassuk vissza a kisült levével.




Majd kb 40 perc elteltével salátaágyra kiszedve azonnal tálaljuk!






Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!