CSOKOLÁDÉTORTA KEVESEBB MINT FÉL ÓRA ALATT (GLUTÉN-, LISZT-, LAKTÓZ-, TEJMENTES)

Eddig is csokoládétorta imádók voltunk, továbbra is maradunk azok. Mikor megérkezett az új sütő, nem is volt kérdés, hogy mi készüljön. Egy gyorsan, nagyon egyszerűen fél óra alatt elkészíthető torta (beleértve a mosogatást is).

Én most egy 24 cm-es formában sütöttem, így egy nem túl magas tortát kaptam. Ha magasabbat szeretnétek süssétek 18 centiméteres tortaformában!  

A glutén-, liszt-, tej-, laktóz-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!



HOZZÁVALÓK


125 gramm glutén- és tejmentes magas kakaótartalmú csokoládé 
70 gramm darált mandula 
150 gramm eritritol 
4 egész tojás 
12,5 cl kókusztejszín 
1 tk vaníliaaroma 


ELKÉSZÍTÉS 


Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. (légkeveréses funkción!) A tojásokat verjük fel a robotgép legmagasabb fokozatán 4-5 perc alatt habossá az eritritollal. A csokoládét olvasszuk meg gőzfürdő felett (vagy mikróban) a tejszínnel együtt. Öntsük a tojásos masszába, adjuk hozzá a vaníliaaromát, és keverjük össze. Kanalanként keverjük hozzá a darált mandulát, majd öntsük a masszát egy 24 centiméter átmérőjű szilikon tortaformába.
Előmelegített sütőben süssük készre kb 20 perc alatt! (Tűpróba!)

Langyosra hűtve nyírfaporcukorral és reszelt csokoládéval meghintve kínáljuk!



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!