Meringue (glutén-, liszt-, tejmentes)

A karácsony egyik alapsüteménye pofonegyszerűen.

 

A karácsonyra való - gondolatbeli - készülődés jegyében ismét egy 10 perces kedvencünk készült. Ha már akadt itthon kimaradt tojásfehérje, gyorsan egy ilyen remek édességben végezte. 

Az elkészítése nagyon gyors (10 perc), de a szárításához szükség van 90 percre!


A glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható!




HOZZÁVALÓK


2 tojásfehérje (68 gramm)
50 gramm kristálycukor
50 gramm porcukor
2 ek limelé
1 tk kukoricakeményítő




ELKÉSZÍTÉS


A sütőt melegítsük elő 110 ℃-ra.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Ha már vághatóan kemény - ez a robotgép legmagasabb fokozatán is több perc mire elérjük -, adjuk hozzá folyamatos keverés mellett a kétféle cukrot, a limelét, és a kukoricakeményítőt.

Tegyük egy habzsákba, és nyomjunk kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 

Előmelegített sütőben süssük szárítsuk kb 90 percig.  




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések