Hát nem lett rossz választás, az pedig külön jó benne, hogy ennek a mennyei tortának az elkészítése nem vesz igénybe többet 8-10 percnél (attól függően, hogy kézzel vagy géppel verjük-e fel habbá a tojásfehérjéket). Arról nem is beszélve, hogy mivel semmi extra tudás nem kell hozzá, gyerekekkel együtt is elkészíthetjük.
A gyerekek is örömmel fogadták, így a gyerekmenük közé is nyugodt szívvel felvehetjük! Születésnapi gyerekzsúrról nem is beszélve, ahol gyerekek és felnőttek is bizton örömmel villázzák majd ezt a könnyű tortát.
HOZZÁVALÓK
1 csomag vaníliás puding
500 gr túró vagy faisselle ( nagyon lecsepegtetve és többször átcsomagolva)
1 tk narancsvirág aroma (elhagyható)
4 ek nyírfacukor
1 marék mazsola
1 citrom leve és reszelt héja
4 közepes tojás
1 csipet só
Tetejére:
3-4 ek sárgabaracklekvár
díszítőcukor
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180 °Cra.
A tojásokat válasszuk szét, és a fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojások sárgáját keverjük habosra a nyírfacukorral, majd szórjuk hozzá a pudingport, és keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a citrom levét és reszelt héját, a narancsvirág aromát és a maréknyi mazsolát. A kapott masszába tegyük bele a villával áttört túrót (vagy faissellet), majd óvatosan keverjük bele a tojásfehérjét.
Szilikon tortaformában a 180°C fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt süssük készre.
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
2 megjegyzés:
Tegnap ez volt a desszertünk!
Egy pillanat alatt elfogyott.
Köszi a receptet!
Nagyon örülök :) Egészségetekre!
Megjegyzés küldése