SAJTBUNDÁS CSIRKEMELL - LISZTMENTES

Finom sajtbundában sült csirkemell, amely elkészítése minden értelemben véve gyerekjáték.
Egyrészt mert oly egyszerű az elkészítése, másrészt pedig jó móka a gyerek(ek)kel együtt elkészíteni, majd lesni a sütőt, hogy mikor veszi magára a megfelelő színt.
Előre is előkészíthető - akár vendégváróként is - és tálalás előtt elég csak kb félórával sütőbe dugni.

A glutén-, liszt-, cukormentes diétákba beilleszthető!




HOZZÁVALÓK

6 db csirkemell
250 gramm reszelt ementáli (vagy mozzarella)
2 db egész tojás
só, bors

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 200°Cra.
A csirkemelleket mossuk meg, papírtörlővel itassuk szárazra, és klopfoljuk vékonyra.
Egy tálba üssük fel a tojásokat sózzuk, borsozzuk, egy villával habarjuk fel, egy másik tálba tegyük a lereszelt sajtot.
A csirkemelleket forgassuk meg először a tojásban, majd a reszelt sajtban, és tegyük kerámiabevonatú tepsibe (vagy egy sütőpapírral bélelt tepsibe).
Előmelegített sütőben süssük kb 25-30 percig (míg a sajt szép színt nem kap)



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!