A röszti korongokat szeretjük, mert gyorsan, egyszerűen elkészíthető, semmi ördöngösség nincs benne. Mondjuk a burgonya-liszt párosítás nem éppen mondható könnyűnek.
Ennek egy kevésbé gyomormegterhelő verziója készülhet más zöldségből is, nem burgonyából, hanem például zellerből.
Ennek egy kevésbé gyomormegterhelő verziója készülhet más zöldségből is, nem burgonyából, hanem például zellerből.
Az még egy fokkal rátesz, hogy a korongokat nem bő zsiradékban, hanem felforrósított serpenyőben sütjük meg.
A glutén-, hús-, laktóz-, hozzáadott cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
300 gramm zeller
2 db közepes tojás
3 ek fehér rizsliszt
1 mogyoróhagyma
50 gramm reszelt mozzarella (laktózmentes)
1 tk só
0,5 kk őrölt bors
1 kk frissen őrölt szerecsendió
1 fokhagymagerezd
ELKÉSZÍTÉS
A zellert pucoljuk meg, és fokhagymával együtt egy kis lyukú reszelőn reszeljük le, majd adjuk hozzá a felaprított mogyoróhagymát
Egy serpenyőt forrósítsunk fel!
Közben sózzuk, borsozzuk, meg a reszelt zöldségeket, adjuk hozzá a reszelt mozzarellát, a frissen őrölt szerecsendiót, és szórjuk meg a rizsliszttel.
Keverjük össze, és formázzunk kb 10 darab korongot belőle. A forró serpenyőbe tegyük egymás mellé a korongokat (zsiradékra nincs szükség!) és süssük addig, míg mindkét oldaluk szép világosbarna színt nem kap!
Keverjük össze, és formázzunk kb 10 darab korongot belőle. A forró serpenyőbe tegyük egymás mellé a korongokat (zsiradékra nincs szükség!) és süssük addig, míg mindkét oldaluk szép világosbarna színt nem kap!
MEGJEGYZÉS
A zellerkorongokat akár bő olajban is kisüthetjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése